Inici » Notícies

04/05/2012 - Seminari de Seguretat en la Manipulació de líquids perillosos i gasos

Els passats dies 2 i 3 de maig de 2012, el Centre d'Investigació i Desenvolupament “Josep Pascual Vila” del CSIC (Barcelona) en colaboració amb les empreses Asecos, Sensotran i Válvulas y Conexiones Ibérica (Swagelok) van organitzar el “Seminari de Seguretat en la Manipulació de líquids perillosos i gasos”.
El temari va incloure tres ponències:
• Emmagatzematge i manipulació de productes químics, legislació i normativa vigent, armaris de seguretat i la demostració Focs i Explosions presentada pel Sr. Pere Trallero d'Asecos.
• Detecció de gasos, monitorització atmosfèrica, sistemes de detecció, alarmes i equips presentada pel Sr. Marc Delgado de Sensotran.
• Conducció de fluids, identificació i medició de fugues, criteris d'instal·lació i selecció de ràcords i vàlvules presentada pel Sr. Jordi Villanueva de Swagelok.
A aquest seminari van assistir més de 200 persones interessades en augmentar i complementar els sus coneixements sobre aquests aspectes tan habituals en laboratoris.
Des d'aquí volem agrair al CSIC el fet d'impulsar aquest tipus d'iniciatives orientades a millorar les condicions de treball en tota classe de laboratoris on es manipulen productes químics.